Wat is mindfulness?

Mindfulness is de kunst om aanwezig te zijn in het hier en nu. Dat betekent dat je je volledig bewust bent van de ervaring op dit moment. In feite betekent mindfulness: opmerkzaam zijn. Dat is niet van zelfsprekend, want vaak ben je met je gedachten ergens anders: in de toekomst of in het verleden.

Door je bewust te zijn van wat je voelt en denkt, kun je meer afstand nemen van niet-behulpzame gedachtepatronen.  Je kunt daardoor beter ontspannen en je richten op dingen die belangrijk voor je zijn en die je blij maken.

Door mindful te zijn, herken je je stressprikkels eerder en ben je daardoor in staat in te grijpen voordat je overprikkeld, angstig of gefrustreerd raakt. Bovendien vergroot je daarbij je effectiviteit.

Je ervaart meer vrijheid door bewustere keuzes te maken, in plaats van automatisch te reageren. Daardoor kun je je grenzen beter bewaken. Mindfulness geeft je de mogelijkheid om goed voor jezelf te zorgen en te leven vanuit je eigen waarden.

mindfulness

Je leert door te doen

In deze korte training laat ik je kennismaken met de beginselen van mindfulness en hoe je die kunt integreren in je dagelijks leven. Je leert mindfulness als vaardigheid.

Je leert dat vooral door te doen. Deze training is een ervaringsgerichte training waarin we mindfulnessmeditaties afwisselen met korte theorie, zodat je de oefeningen kunt plaatsen in de context van je dagelijks leven. Alle oefeningen worden nabesproken. Dit geeft je meer inzicht en versnelt het leerproces.

De training bestaat uit vier sessies van 2,5 uur. Thuis oefenen is belangrijk voor deze training, reserveer daarom minimaal een half uur voor je dagelijkse meditatie.

Op deze website  staan audiobestanden, zodat je thuis kunt blijven oefenen.

Is de mindfulness training iets voor jou?

Deze introductietraining Mindfulness is voor jou als jij

  • nieuwsgierig bent naar mindfulness, maar niet de hele achtweekse training wilt volgen.
  • al mindfulnessmeditaties doet, maar enige achtergrond mist en daardoor niet alles uit de meditaties haalt.
  • de achtweekse mindfulnesstraining al hebt gevolgd en die weer wilt opfrissen.
  • je meditatiebeoefening een nieuwe boost wilt geven.
  • van plan bent de achtweekse zelfcompassie training te volgen en je je vaardigheden in mindfulness wilt vergroten.

Praktische informatie

Wat heb je nodig voor de mindfulness training?
Om deel te nemen aan de introductietraining Mindfulness heb je een computer of een laptop nodig waarop je Zoom installeert (gratis versie). Bij aanmelding ontvang je een korte handleiding. Zorg ervoor dat je tien minuten voor het begin van de training aanwezig bent.

Trek gemakkelijk zittende kleding aan, zodat je tijdens de meditatie niet belemmerd wordt door knellende kleding of schoenen. Je kunt zitten op een meditatiekussen, -bankje of op een gewone stoel.

Plaats
De training geef ik online, dus je bepaalt zelf waar je die volgt. Zoek een rustige plek op, waar je niet gestoord wordt. Maak eventueel afspraken met je huisgenoten.

Data
Er staat nog geen nieuwe training geplant.

Kosten
€ 195,00, inclusief audiobestanden en digitaal werkboek.

Interesse? Laat het me weten!